Vammen By - Ønsker alle en god sommer

Et valg vi aldrig har fortrudt

Del eller print dette..
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on print
Print

Da Michael fik arbejde på Forskningscenter Foulum, besluttede vi os for at flytte fra Nordjylland her til. Vi var en ung familie på det tidspunkt, og for os var det vigtigt at finde en by, hvor der var mulighed for at vi kunne få vores børn passet. Vi ønskede at pigerne kunne starte deres skolegang i en skole i nærmiljøet og få venner, som de let kunne til at lege med efter skole.

Vi kørte rundt og besøgte byerne omkring Forskningscentret men kastede ret hurtigt vores kærlighed på Vammen. Ingen bred og kedelig hovedgade, hvor bilerne susede igennem. Derimod små hyggelige veje som vidnede om at Vammen engang havde været en landsby med mange gårde.

Her var en dejlig børnehave til vores børn, der var skole, når de blev ældre. En lille købmand, hvor vi kunne lave vores daglige indkøb. Og – fandt vi senere ud af – ualmindelig mange aktiviteter. Vammen var og er en meget aktiv by.

Nu 21 år efter bor vi stadig i byen. Vi holder af en den for dens eneståede natur med Tjele Langsø ganske nær, dens skovklædte skråninger, hvor huse putter sig ind hist og pist, og de utallige afmærkede stier, som fører en ud i naturen omkring Vammen. De mange muligheder byen byder på betyder, at vi ikke skal ud og køre hver gang vi skal noget. Her er eksempelvis frisør, mekaniker, fitnesscenter. Samtidig bor vi tæt på Viborg. 15-20 minutter og vi er fremme i Viborg med alle de muligheder en større by har at byde på.

Vi bor i et område med mange – forholdsvis – nybyggede huse. Her har vi på den ene side udsigten over markerne, på den anden side tæt til naboer. Typisk for naboskabet her er, at vi hjælper hinanden og hygger os sammen, i den udstrækning vi hver især har lyst til.

Vi kan kun anbefale et flyt til Vammen.

– Michael og Britta Koppelgaard

Comments are closed.

X
X